Nu ook bij La Beaute Berbere verkrijgbaar en net zo Berbers en zeldzaam als de Arganolie, olie verkregen uit de zaden van de Opuntia Ficus Indica ofwel de cactusvijg. 

 

De Opuntia Ficus Indica komt naast Portugal, Spanje, Mexico ook voor in het zuid-westen van Marokko, tussen de Atlantische Oceaan en Anti-Atlas in, de regio van de Ait Baamrane. De Opuntia-olie wordt net als Arganolie traditioneel verkregen en verwerkt door de Berbervrouwen, ook hier gaat een heel proces aan voor. De zaden van de cactusvijg worden handmatig geperst waaruit olie van hoge kwaliteit voortkomt met een zeer specifieke combinatie van vetzuren, tocoferolen en sterolen. De olie is van een uitzonderlijk textuur, is vrijwel geurloos en wordt snel door de huid opgenomen. Opuntia-olie is een bondgenoot in de strijd tegen huidveroudering en de huid herwint weer haar elasticiteit en glans terug. Van de gedroogde bloemen van de cactusvijg wordt volgens Berberse tradities een medicinale thee gemaakt tegen allerlei gezondsheidsklachten, de Opuntia-olie wordt zowel cosmetisch als medicinaal gebruikt en dat geldt ook voor olie verkregen uit de cactusvijg.

Opuntia-olie verkregen uit de zaden van de cactusvijg mag niet verward worden met olie verkregen uit de cactusvijg zelf, deze is minder geconcentreerd. Opuntia-olie uit de zaden van de cactusvijg is zeer zeldzaam en ligt in een hogere prijsklasse.

 

De Opuntia-olie van La Beaute Berbere is zuiver en bevat geen andere kunstmatige toevoegingen. De olie is van uitzonderlijke kwaliteit en is ECOCERT gecertificeerd. ECOCERT is hét Europese keurmerk van natuurlijke en eerlijke cosmeticaproducten.

 

 

                                                

 

 

 

 

De Opuntia-olie van La Beaute Berbere wordt uitsluitend geleverd aan geregistreerde bedrijven of groothandelsWilt u een brochure of offerte ontvangen of een bestelling plaatsen? Neem dan hier even contact met ons op.